Razgrađenost države

Dodik: BiH zbog modela države-nacije pokazuje kontinuirani neuspjeh

Vijesti / Flash | 05. 06. 2014. u 14:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Model izgradnje BiH na bazi koncepta gradnje države-nacije nije isti kao na nekim drugim prostorima i kao takva BiH pokazuje kontinuirani neuspjeh i sukob različitih koncepcija o njenoj budućnosti'', ustvrdio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

On kaže da je daytonska BiH već razgrađena, jer na razini BiH ima mnogo više institucija nego što je to predviđeno Daytonskim sporazumom.

Ponovio je tvrdnju da je Daytonski mirovni sporazum u značajnoj mjeri devastiran nasiljem međunarodne zajednice i visokih predstavnika u BiH, koji su, kazao je, izvršavali političke naloge značajnog dijela zemalja koje čine Vijeće za implemetaciju mira u BiH.

''Na taj način je degradiran normativno-pravni sustav uspostavljen Daytonskim mirovnim sporazumom'', naveo je on i ustvrdio da RS vjeruje u svoju snagu i želi da izgradi svoje političko pravo da odlučuje sama o sebi, poštujući međunarodno pravo i ne želeći da se ono degradira, kako je ustvrdio, na razini BiH.

O ovim pitanjima, kaže Dodik, razgovarao je, zajedno s predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem s bivšim kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Bobom McCuanom, koji je, između ostalog, rekao da je RS "ostvarila veliki napredak u ekonomiji i da predstavlja značajan faktor u regiji“

''Želim prenijeti dobre želje mini balkanske zajednice iz Daytona, kao i njihovu ljubav prema RS, koja se svakodnevno razvija i raste'', naveo je ovaj bivši američki kongresmen.

Kopirati
Drag cursor here to close