Klasika

Doček 2021.: Inspekcije trebaju na planine samo ne znaju tko će

Iz Federalne uprave policije rečeno je kako će policijski direktori kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova održati sastanke s kantonalnim inspekcijskim organima…
Vijesti / Flash | 27. 12. 2020. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici Bosne i Hercegovine Novu godinu dočekat će s dosadašnjim mjerama zaštite od koronavirusa. Već poznate mjere u Federaciji odnose se na ograničen rad ugostiteljskih objekata, zabranu kretanja i okupljanja većeg broja ljudi, izvještava BHRT.

U Federaciji Bosne i Hercegovine – poseban inspekcijski nadzor u novogodišnjoj noći bit će vršen na planinama. No, još se ne zna tko će izići na teren i vršiti kontrole koje su ranije najavljene. Dočeka Nove godine neće biti u ugostiteljskim objektima, niti na otvorenom.

Iz Federalne uprave policije rečeno je kako će policijski direktori kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova održati sastanke s kantonalnim inspekcijskim organima, kako bi se dogovorile zajedničke aktivnosti prije i za vrijeme dočeka Nove godine.

Video: Poštovanje mjera za praznike

Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, kantonalni inspektori u novogodišnjoj noći će kontrolirati poštovanje naredbi i mjera. Međutim, ključni problem je što, kako su kazali, nemaju kontrolu u privatnim objektima.

Zbog ovakvih pravila – pozivaju građane na odgovornost. S druge strane, Republika Srpska još je bez preporuka za predstojeće blagdane.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je kako je sljedeće razdoblje predstavlja veliko iskušenje.

''Za vrijeme svih ovih praznika, kada će osobe imati više slobodnog vremena, svi naši građani imaju tendenciju socijalnih kontakata u smislu toga druženja i okupljanja, ali uz odgovarajuće mjere. Moramo naglasiti da to, u ovom trenutku predstavlja primat u svom našem ponašanju'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close