Kamion u plamenu

Dobrovoljni vatrogasci policiji: Koga je trebalo zvati?

Dobrovoljno vatrogasno društvo navodi kako se ovakvim izjavama stječe dojam da se radi o nemaru i neodgovornosti dobrovoljnog vatrogasnog društva.
Vijesti / Flash | 11. 09. 2019. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dobrovoljno vatrogasno društvo 'Korita' Bosansko Grahovo nije nositelj zaštite od požara na području općine Bosansko Grahovo, već je registrirano kao udruga građana i svojim aktivnostima pokušava pridonijeti boljoj zaštiti od požara na području općine Bosansko Grahovo te stoga nije jasno zašto su djelatnici policije zvali DVD, i koga su zvali, te po kojem su aktu postupali'', navodi se u reagiranju Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Korita' na navode MUP-a HNŽ-a o požaru na teretnom vozilu na području općine Bosansko Grahovo.

Naime, ponedjeljak 9. rujna, u 3:15 sati Policijskoj postaji Bosansko Grahovo prijavljen je požar na teretnom vozilu na cesti između Livna i Bosanskog Grahova.

Požar na vozilu dojavio je vozač kamiona (1987.) koji je s područja Čapljine i rekao je da je došlo do samozapaljenja kamiona. Službenici policije koji su krenuli na mjesto događaja, sa sobom su imali protupožarni aparat, međutim do njihovog dolaska, vatra je u cijelosti zahvatila kamion, te su pred vatrom bili nemoćni.

Iz Policijske postaje Bosansko Grahovo pokušali su stupiti u kontakt s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz tog mjesta te su naveli kako na njihove pozive nitko nije odgovarao.

Dobrovoljno vatrogasno društvo navodi kako se ovakvim izjavama  stječe dojam da se radi o nemaru i neodgovornosti dobrovoljnog vatrogasnog društva.

''S obzirom kako smo mi jedino Dobrovoljno vatrogasno društvo na području općine Bosansko Grahovo osjećamo se prozvanim i moramo reagirati'', navode dobrovoljni vatrogasci iz Korita.
 
''Općina sukladno zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH je nositelj zaštite od požara na području općine te je bila dužna napraviti procjenu ugroženosti od požara, donijeti plan zaštite od požara te osigurati sredstva i organizirati zaštitu od požara. Koliko nam je poznato ista po ovom pitanju nije ništa napravila te ovim putem postavljamo pitanje odgovornosti iste za ovu oblast'', navodi se u reagiranju.

Dobrovoljno vatrogasno društvo 'Korita' je, kako ističu, ''odgovor grupe građana na stanje u ovoj oblasti u općini Bosansko Grahovo te se od svog osnivanja 2015. godine sukladno svojim mogućnostima i zakonskim propisima odazivalo na akcije u gašenju požara po pozivu Službe civilne zaštite općine Bosansko Grahovo, Uprave za civilnu zaštitu HBŽ, Šumarije Bosansko Grahovo''.

''Iz općinskog i županijskog proračuna za tu svrhu nije dobilo niti jedne marke'', navodi se u reagiranju koje potpisuje predsjednik DVD-a Ivica Ivanović.

Kopirati
Drag cursor here to close