Izetbegović nije ljut

Do Čovića je

Vijesti / Flash | 08. 08. 2016. u 10:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od Dragana Čovića, lidera HDZ-a, zavisi kada će biti održan sljedeći zajednički po pitanju mehanizma koordinacije, a kojem će uz njih dovjicu prisustvovati i lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić'', izjavio je novinarima SDA Bakir Izetbegović.

Dodao je, prenosi Avaz, kako se s Čovićem nije čuo već desetak dana, te istaknuo kako je za njega mehanizam koordinacije faktički riješen.

Na pitanje hoće li biti uvaženi zahtjevi koje je Čović iznio, lider SDA je kazao da su oni praktično već ispoštovani.

''U ovom prijedlogu koji smo mi potpisali rečeno je da će Federacija BiH i županije biti uključeni u koordinaciju. Ako je zahtjev da umjesto riječi županije pobrojimo sve županije mi ćemo to vrlo rado uraditi. Ja to smatram već riješenom stvari'', naveo je Izetbrgović.

Na pitanje je li ljut na Čovića zbog njegovog nepojavljivanja na sastanak u Konjicu, Izetbegović je kazao da u politici nema mjesta za ljutnju.

''I politici postoje samo racionalne i neracionele političke odluke. Emotivne nikome i ni za šta ne koriste. Mislim da bez jednog korektnog odnosa bošnjačkih i hrvatskih predstavnika nema napretka u državi. Prema tome, šta da radimo s ljutnjom, trebamo ići dalje'', kazao je Izetbegović.

Potvrdio je kako će 17. ili 18. kolovoza u Vijeću ministara biti održan sastanak samo članova ove institucije na pitanje mehanizma koordinacije.

Kopirati
Drag cursor here to close