Referendum

Do 9.00 sati izjasnilo se 6,3 posto građana RS-a; Bosić izgubljen na popisu

Vijesti / Flash | 25. 09. 2016. u 08:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republičke komisije za provođenje referenduma Siniša Karan je rekao da se do 9.00 sati izjasnilo 77.015 građana s pravom glasa, odnosno 6,31 posto.

Prema njegovim riječima, najveća izlaznost je u Šekovićima - 11,99 posto, Han Pijesku 10.86 posto, Rogatici 10.57 posto, Trnovu 10.47 posto i Istočnom Starom Gradu 10.24 posto. Dodao je da je u Banja Luci izlaznost na referendum do 9.00 sati bila 7,48 posto.

Bosić glasovao na nepotvrđenom listiću

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić glasovao je jutros na referendumu u općini Donji Žabar na glasačkom mjestu predviđenom za glasače iz Brčko Distrikta.

''Očekujem da će članovi i simpatizeri SDS-a glasovati na referendumu zato što ga je raspisala Narodna skupština RS, kao najviša demokratska institucija RS'', rekao je Bosić.

Lošim je ocijenio što Srbi iz Distrikta Brčko nisu mogli glasovati kao ostali građani RS, jer se time šalje loša poruka, prenosi Fena.

Izlaznost veća nego za vrijeme redovitih izbora

Predsjednik SDS-a je glasovao na nepotvrđenom glasačkom listiću pošto nije nađen u glasačkom popisu za referendum.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas da je ovo važan dan, te da sve informacije govore da su sva glasačka mjesta otvorena.

Dodao je da nema problema pri glasovanju, te da je izlaznost veća nego za vrijeme redovnih izbora.

"Mogu izraziti zadovoljstvo da će se narod u RS moći izjasniti o Danu Republike, a posebno mi je drago da se sve održava u mirnoj i svečarskoj atmosferi", rekao je Dodik nakon glasovanja u Laktašima. Još jednom je pozvao sve građane da izađu na referendum.

Kopirati
Drag cursor here to close