Više od 55 posto

Djeca u kladionicama

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 09:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 55 posto mladih između 15 i 17 godina, barem jedanput tjedno je otišlo u sportsku kladionicu i sudjelovalo u igrama na sreću, pokazalo je istraživanje provedeno u Kaknju.

Naime, aktivisti i volonteri Udruženja OKC Kakanj su u suradnji sa psihologom i pedagogom, ovih dana detaljno obradili temu o štetnosti kladionica s učenicima srednjih škola.

Kako je navedeno, statistike i brojke o klađenja mladih u Kaknju pokazuju da je sve veći broj mladih osoba koje postaju ovisnici o igrama na sreću i odlascima u sportske kladionice.

''Moramo napomenuti da smo prezadovoljni učinkom i zainteresiranosti mladih srednjoškolaca o ovoj temi. Samo edukacijom, poput ove i obrazovanjem, možemo napraviti konkretne pomake, jer moramo barem na taj način ukazati mladima, ali i građanima o ogromnom utjecaju i štetnosti ovog društvenog poroka'', istaknuo je predstavnik Udruženja OKC Kakanj Hamid Hadžić.

Najveći problem je, koji nije rijedak, da zbog odlazaka u kladionice srednjoškolci imaju veliki broj neopravdanih sati zbog izostanaka s nastave i odlaska u kladionice, što,kako se navodi u istraživanju, stvara velike probleme.

Kopirati
Drag cursor here to close