Uskoro

Strpite se: Stožer najavio otvaranje frizerskih salona u HNŽ-u

Novi set odluka donešen je na današnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici.
Vijesti / Flash | 28. 04. 2020. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici donio novi set odluka.

Naime, Stožer civilne zaštite HNŽ-a osobama starijim od 65 godina, pored već postojećih termina ponedjeljkom, srijedom i petkom, dopušta izlazak nedjeljom u vremenu do 13 sati, dok se osobama mlađim od 18, uz već postojeće termine utorkom, četvrtkom i subotom, dopušta izlazak nedjeljom iza 14 sati.

Ova odluka počet će se primjenjivati već u nedjelju, 3. svibnja.

Također, od 4. svibnja omogućava se rad zanatskim radnjama i malim obrtima, poput cvjećarnica, urara, frizerskih i kozmetičkih salona, uz obvezno poštivanje epidemioloških zaštitnih mjera socijalne distance, zaštitnih maski i rukavica, te higijene.

Frizerski i kozmetički saloni morat će se pridržavati posebnih mjera, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i jednokratnih ručnika.

Od ponedjeljka, 4. svibnja, mijenja se i odluka o zabrani okupljanja više od pet osoba te će biti dopušteno okupljanje maksimalno deset osoba uz obvezno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, u prvom redu socijalne distance, priopćeno je iz ovog stožera.

Kopirati
Drag cursor here to close