Odluka VSTV-a

Discipliniran banjalučki sudac

Tuženom Atku Huseinbašiću, sudske Osnovnog suda u Banja Luci, prestao je mandat sudca navedenog suda sa danom donošenja odluke, odnosno, 7. ožujka.
Vijesti / Flash | 11. 03. 2019. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) odbijena je žalba tuženog Atka Huseinbašića, suca Osnovnog suda u Banja Luci, na odluku Drugostupanjske disciplinskog povjerenstva za suce od 22.1.2019. godine, i potvrđena disciplinska mjera razrješenja od dužnosti suca Osnovnog suda u Banja Luci.

Kako je priopćeno iz VSTV-a, navedena disciplinska mjera je izrečena zbog počinjenih disciplinskih prekršaja iz člana 56. Zakona o VSTV-u BiH točka 8. (''nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti''), točka 9. (''donošenje odluka kojim se očigledno krši zakon ili uporno i neopravdano kršenje pravila postupka''), točka 10. (''neopravdano kašnjenje u izradi odluka ili u drugim radnjama u vezi sa obavljanjem dužnosti suca ili bilo kakvo drugo ponovljeno nepoštivanje dužnosti suca''), točka 17. (''propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća'') i točka 23. (''bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet sudstva''), kao i za kršenja člana 4. 4.1, 5., 5.1 i 5.5 Kodeksa sudske etike.

Tuženom Atku Huseinbašiću, sudske Osnovnog suda u Banja Luci, prestao je mandat sudca navedenog suda sa danom donošenja odluke, odnosno, 7. ožujka.

U skladu sa Poslovnikom VSTV-a BiH, odluka Vijeća je konačna, priopćeno je iz VSTV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close