Granična policija

Direktor Zoran Galić rasporedio 18 policijskih službenika na nova radna mjesta

Vijesti / Flash | 16. 09. 2015. u 06:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Zoran Galić u skladu sa svojim ovlastima utemeljenim u Zakonu o Graničnoj policiji BiH i Zakonu o policijskim službenicima BiH 15.9.2015. godine donio je rješenja o internom premještaju 15 policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine.

Interni premještaj je urađen u cilju primjene utvrđenih standarda profesionalnih vještina te adekvatnog rukovođenja i usmjeravanja poslova iz nadležnosti Granične policije Bosne i Hercegovine.

Spomenuta rješenja donesena su u interesu službe i u cilju unapređenja rada u službi, a naročito podizanja učinka na veći nivo, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Neslužbeno doznajemo kako je 15 policijskih službenika dobilo interni premještaj nakon nedavnog incidenta na Aerodromu Sarajevo. Tada se u javnosti pojavila vijest u kojoj su pojedini granični policajci prozvani za nepridržavanja procedure osiguranja i neprofesionalnog postupanja prema Draganu Čoviću članu predsjedništva BiH prilikom povratka u Sarajevo iz službene posjete Kini.

Tada je navodno Granična policija na sarajevskom aerodrom, na zahtjev osiguranja Predsjedništva, odbila dati VIP tretman sukladno položaju Predsjedništva BiH.

Dva dana ranije, direktor Zoran Galić donio je  rješenja o unapređenju i raspoređivanju na nova radna mjesta za tri policijska službenika u činu glavnog inspektora.

Kopirati
Drag cursor here to close