Mandat

Dilberović: Pojačan angažman u radu s dijasporom iz BiH koja živi u Švedskoj

Dilberović je dodala da je njena namjera pojačan angažman na polju rada s dijasporom iz BiH koja živi u Kraljevini Švedskoj. Tijekom razgovora istaknula je da očekuje i nastavak švedske pomoći na putu europskih integracija BiH.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2020. u 13:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MVP BiH / Dilberović: Pojačan angažman u radu s dijasporom iz BiH koja živi u Švedskoj

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović je 20. veljače, predala akreditivna pisma kralju Švedske Carlu XVI Gustafu. Ceremonijalni dio predaje akreditiva organiziran je u kraljevskoj palati, a sastavni dio ceremonije bio je i razgovor veleposlanice i švedskog kralja.

Veleposlanica Dilberović je istaknula važnost održanja prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te obavijestila kralja Carla XVI o njenoj namjeri da se tijekom mandata više angažira na polju suradnje u sferi obrazovanja, međusveučilišne suradnje te zaštite okoliša. Dilberović je dodala da je njena namjera pojačan angažman na polju rada s dijasporom iz BiH koja živi u Kraljevini Švedskoj. Tijekom razgovora istaknula je da očekuje i nastavak švedske pomoći na putu europskih integracija BiH.

Švedski kralj Carl XVI Gustaf prihvatio je agremane i zaželio je veleposlanici Elviri Dilberović mnogo uspjeha u radu tijekom njenog mandata u Kraljevini Švedskoj, te obećao nastavak pomoći prijateljskoj BiH na putu europskih integracija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close