Moć i novac

DF tvrdi: Država blokirana zbog kladionica

Vijesti / Flash | 05. 08. 2016. u 07:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić izjavio je za Klix.ba kako je HDZ BiH blokirao rad kompletne države zbog zaštite kladionica, odnosno zbog usvajanja Zakona o igrama na sreću u FBiH.

"Tu su i lokalni izbori jer SDA i HDZ BiH na taj način hrane jedni druge negativnom retorikom. Od početka su znali da se u kafanama ne rješava sudbina države", kazao je Mešalić komentirajući izjavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da u BiH ne postoji parlamentarna većina.

Smatra da iza kompletne krize vlasti stoje moć i novac.

I predsjednik SDA Bakir Izetbegović u četvrtak je prozvao Čovića.

"Sve je počelo s pričom o kladionicama koje zarade više nego BH Telecom. Kad ne platite porez, sačuvate mjesečno 15-20 milijuna. Svako odugovlačenje toga je podržavanje novih 15 milijuna u džepu", rekao je Bakir Izetbegović novinarima u Sarajevu nakon što se Dragan Čović obratio medijima u Mostaru.

Čović je na pitanje novinara oko kladionica rekao kako je to samo smetanje pozornosti s važnih stvari.

"Ja razumijem da se nekome ne sviđa sistem klađenja kao gospodarska djelatnost ili da je taj vid obrta neprihvatljiv, ali da neko pokušava takvo pitanje gurnuti u okvire stranke ja to moram ignorirati, jer to nema nikakvo utemeljenje. To je pokušaj da se odmakne od stvarnih problema", rekao je.

Podsjećamo, Klub zastupnika HDZ-HNS-a tražio je odgodu održavanja sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Oni su stava kako nisu ispunjeni uvjeti za nastavak prekinute 10. i 12. redovne sjednice, kao ni uvjeti za održavanje 13. sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close