Nije u skladu s Ustavom

DF traži preispitivanje zakonitosti odluke o trasi koridora 5-C

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 13:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta zahtjeva preispitivanje zakonitosti donošenja odluke o trasi 5-C nakon obraćanja građana iz Mostara i Jablanice da im se pomogne u rješavanju problema do kojih će, smatraju, doći ukoliko "zaživi u parlamentarnim domovima predložena trasa puta koridora 5-C".

''Postoje indicije da proces donošenja tog zakonskog akta nije protekao u skladu s Ustavom FBiH Demokratska fronta će učiniti sve, upotrijebiti sve moguće zakonske mehanizme da utvrdi da li u tom slučaju ima povrede najvišeg zakonskog akta Federacije BiH'', priopćeno je iz te stranke.

Šef zastupničkog kluba DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dženan Đonlagić danas je predsjedavajućim domova uputio zahtjev za preispitivanjem provedenih procedura i zakonitosti postupka kojim se došlo do konačnog usvajanja trase koridora 5-C.

''S obzirom da su iznesene tvrdnje da Prijedlog Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH "Autocesta na koridoru 5-C" nije usvojen u oba doma, prije podnesenih amandmana Vlade FBiH, tražim da se dostave zapisnici i odluke sa sjednica oba doma Parlamenta FBiH na kojima je navedeni prijedlog eventualno usvojen'', naveo je u zahtjevu Đonlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close