Sarajevo

Deveta generacija SIPA-e, zakletvu položilo 15 kadeta

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru tečajne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 15 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina mlađi inspektor.
Vijesti / Flash | 13. 01. 2020. u 15:07 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu danas je 15 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu pred ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinom Radončićem.

Polaganjem zakletve oni su zvanično stupili na dužnost u SIPA-i u činu mlađi inspektor.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru natječajne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 15 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić rekao je da se od njih očekuje da rade profesionalno i požrtvovano i da mu je drago što je SIPA od danas ojačana mladim kadrovima, te pozvao kadete na maksimalnu profesionalnost i zalaganje prilikom obavljanja poslova i zadataka na budućim radnim mjestima, priopćeno je iz SIPA-e.

Zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević rekao je da SIPA danas s ponosom promovira ukupno 12 generaciju kadeta, odnosno devetu generaciju u čin mlađi inspektor, i poručio im da je velika čast i odgovornost biti policijski službenik te agencije, da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito, profesionalno i časno te da uvijek budu u službi građana.

Pored ministra sigurnosti BiH i zamjenika direktora SIPA-e, ceremoniji su prisustvovali direktori Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Agencije za policijsku podršku, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, te predstavnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, rukovodioci organizacionih jedinica SIPA-e i drugi gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close