Rezultati

U Hercegovini potvrđeno devet novih slučajeva

Kako je priopćeno iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 48 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih: Mostar 5, Čitluk 3 i Široki Brijeg 1.
Vijesti / Flash | 31. 03. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Hercegovini.

Kako je priopćeno iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je  48 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih: Mostar 5, Čitluk 3 i Široki Brijeg 1.

Ukupan broj zarađenih u BiH povećan je na 379. Na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo (KCUS) testirana su 72 uzorka, a osam osoba je bilo pozitivno na koronavirus.

Nakon testiranja deset uzoraka na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, tri osobe su bile pozitivne na COVID-19. U ponedjeljak uvečer potvrđen je i još jedan smrtni slučaj u BiH.

Pacijentica koja je bila zaražena koronavirusom i hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru preminula je u ponedjeljak uvečer, čime je broj smrtnih slučajeva u BiH povećan na deset.

Preminula je bila i jedan od pet pacijenata koji su do jučer bili na respiratoru na Odjelu za COVID-19 mostarske Sveučilišne kliničke bolnice. Ovo je inače u ZHK-a treći smrtni slučaj od koronavirusa, četvrti na području Hercegovine, a deseti u BiH.

U cijeloj BiH broj novozaraženih od jučer povećao se za 11 i sada iznosi ukupno 379. Od ukupnog zbira do sada se 17 osoba oporavilo.

Kopirati
Drag cursor here to close