Razbojnici u bijegu

Detalji filmske pljačke u Drvaru: Potjera, pucnjava, zapaljeno vozilo...

Vijesti / Flash | 05. 03. 2017. u 08:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čim su maskirani i do zuba naoružani razbojnici u Drvaru upali u Intesa Sanpaolo banku, aktivirao se alarm, a pošto je sjedište policije blizu, patrole su pohitale i brzo stigle do poslovnice, ali je jedan od razbojnika osuo vatru iz automatske puške te ranio policajca Žarka Bošnjaka.

To je za Nezavisne otkrio izvor upućen u neviđenu dramu, koja se u petak odvijala u ovom, inače mirnom gradiću, a koji dodaje da su, pri dolasku na mjesto događaja, policajci uočili jednog od bandita pored parkiranog audija A4, a dvojica su potom izašla iz banke i uslijedila je pucnjava.

Sve se događalo oko 7.30 sati, nedugo nakon što je osoblje banke ušlo u objekt, koji je, kako se spekulira, još prethodno veče pikiran, pošto mještani tvrde da su misteriozni audi splitskih registracija vidjeli još u četvrtak.

Kada su upali u banku, natjerali su radnice da legnu na pod, a dok su kupili novac, nagađa se između 200.000 i 300.000 maraka, pojavila se i policija.

"Ni sekund nisu razmišljali, već je jedan od njih odmah zapucao, zatičući čak i policajce nespremne. Iznenadili su ih", pojašnjava izvor Nezavisnih.

Mještani Drvara kažu da se sve to odigralo u Titovoj ulici, u strogom središtu grada, dok su brojni radnici išli na posao, a učenici u školu.

Nastao je opšti metež, scene kao u brutalnim kaubojskim filmovima, a čulo se, kako ističu, nekoliko pojedinačnih pucnjeva i bar dva rafala.

"Razbojnici zatim ulijeću u audi i policija kreće za njima. Međutim, pljačkaši tada nastavljaju da pucaju", otkriva izvor Nezavisnih.

Po nepotvrđenim informacijama, ni policija tada ne ostaje dužna, već osipa paljbu po vozilu u kojem su bili razbojnici, i pogodili su ga, tako da nije isključeno da među pljačkašima ima i ranjenih.

Ipak, razbojnici uspijevaju pobjeći do područja zvanog Oštrelj, na samoj granici općina Drvar i Bosanski Petrovac.

Tu pale audi A4, sa tablicama koje su još krajem veljače ukradene u Livnu, što dovoljno govori o tome koliko je ovo razbojništvo planirano.

U audiju koji je vatra progutala nađene su dvije puške, a pljačkaši su koristili i jednu kratku cijev. Pretpostavlja se da je razbojnike na Oštrelju čekao drugi automobil, kojim bježe u šumu.

U međuvremenu, pripadnici MUP-a Hercegbosanske županije već su bili na nogama i "češljali su" svaki dio te županije. U pomoć im je priskočio i helikopter Helikopterskog servisa RS, kao i tim Specijalne antiterorističke postrojbe MUP-a RS. Potraga za sada nije rezultirala pronalaskom pljačkaša, proširena je i na druge općine.

Helikopter iz RS je satima "češljao" područje općine Ribnik, pa onda preko Srnetice sve do Drinića, i odatle do Oštrelja. Nadgledali su i jedan potez do planine Osječenice, južno od Bosanskog Petrovca.

Uglavnom je letjelica osmatrala šumske puteve, dok je na prometnijim cestovnim smjerovima uočen veliki broj policijskih patrola. Ponegdje su bile i po dvije-tri pa i više. Mještani Ribnika u čudu su gledali ovu akciju.

"Koliko sam čula, lopovi su najvjerojatnije u šumi. U Ribniku je bilo, čini mi se, šest blindiranih džipova sa policijom, a općinu je nadlijetao helikopter", rekli su mještani Ribnika.

Goran Broćeta, načelnik općine Drvar, ispričao je za Nezavisne da smatra da je policija reagirala na vrijeme, ali da nisu zadovoljni sigurnosnom situacijom i da će tim povodom imati posebnu sjednicu Općinskog vijeća.

Događaj od petka uporedio je sa ratnim stanjem.

Ranjeni policajac je u petak prevezen u Županijsku u Livnu, a odatle u Split, radi operacije. Prema neslužbenim informacijama, nije u životnoj opasnosti, a ima prostrijelnu ranu kroz abdomen, s tim što je metak oštetio pršljenove kralježnice i bubreg. Navodno su mu noge bile oduzete, ali nije oštećen spinalni kanal pa bi mu se funkcije donjih ekstremiteta trebale vratiti.

Kopirati
Drag cursor here to close