'politički bodovi'

Demant iz Gnojnica: Nije točno da u školi ne postoji sanitarni čvor

Vijesti / Flash | 23. 01. 2017. u 10:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izjavu predsjednice Naše stranke Mostar, Irme Baralija, koja je navela da u osnovnoj školi Gonjice ne postoji sanitarni čvor i da djeca koriste 'vanjski wc', iz ove škole upućen je demant s odgovarajućim fotografijama.

''Predsjednici Baralija poručujemo da posjeti Osnovnu školu Gnojnice, da se uvjeri da da djeca imaju sanitarni čvor, koji je odvojen od zgrade, ali po svim higijenskim propisima'', istaknuli su iz ove škole.

Također, u izgradnji je nova školska zgrada u Carskim vinogradima, a Županija je u Proračunu odobrila dio sredstava za izgradnju iste, tako da, poručuju, ni taj dio priopćenja ove stranke nije točan.

''Nije potrebno da netko skuplja političke bodove na osnovu naše škole a sve pod izjavom u interesu đaka. Ako radimo u interesu djece, ne želimo da učenici naše škole budu na meti zlonamjernih komentara, da su koristili 'vanjski wc' ili da se osjećaju manje vrijednim'', poručili su iz osnove škole Gnojnice.

Podsjećamo, povodom početka nastave, predsjednica Naše stranke Mostar Irma Baralija ukazala je na stanje u mostarskoj Osnovnoj školi Gnojnice, u kojoj, po njihovim navodima ne postoji mokri čvor, već su đaci kao i osoblje škole prinuđeni da koriste vanjski WC.

"Na ovakvoj zimi i minusima kakvim desetljećima nije svjedočio Mostar, đaci u Osnovnoj školi Gnojnice prinuđeni su da koriste vanjski toalet. Za to vrijeme, vlasti koje čine SDA i HDZ, i koje preko županijskih institucija i gradske administracije, koju drže, imaju i kapacitet i obvezu da riješe ovaj problem, vrijeme troše samo na međusobna prepucavanja što je sramotno“, rekla je ranije Baralija.

Baralija je tom prilikom pozvala Vladu HNŽ, a onda i zastupnike u Skupštini HNŽ, kao i Gradsku upravu Mostara, da uzmu u obzir stanje u kojima se nalazi OŠ Gnojnice.

Portal Bljesak.info ovim putem ispričava se školi zbog ilustracije objavljenog priopćenja kojom smo samo željeli pokazati kako - ne podilazeći stranačkom priopćenju - smatramo da je u 21. stoljeću neprimljereno da učenici moraju izlaziti iz zgrade škole kako bi obavili nuždu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close