Udruga minores

Deložacija Kate Šarić: Novac je spreman za otkup stana, ali…

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 11:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Još jednom javno apeliramo na kupca stana da prihvati našu ponudu i uzme novac koji je dao za stan'', istaknula je Udruga Minores povodom najavljene deložacije obitelji Šarić iz Mostara, koja po nalogu Općinskog suda Mostar, u srijedu u 10 sati mora iseliti iz stana u Vukovarskoj ulici.

Udruga Minores navodi kako je spremna otkupiti stan te da je u slučaju Kate Šarić i njezine borbe protiv nepravednog sustava, javno istupala u ime nekolicine pojedinaca koji su odradili ogroman posao, ali koji se nisu htjeli previše medijski eksponirati.

''Budući da je novac već prikupljen, spremni smo otkupiti stan te još platiti sve njihove dodatne troškove. Nama je jedini cilj da obitelj Šarić, bez obzira na sva razočarenja i mane, ostane u svom stanu'', navodi Udruga i dodaje kako druga strana već njihove kontakte te da se nadaju da će im što prije odgovoriti i prihvatiti ponudu, kako bi ova cijela priča napokon dobila sretan završetak.

''Već smo u nekoliko navrata pokušavali dogovoriti otkup stana s novim kupcem, kako bi obitelj Šarić mogla ostati u stanu, no pregovori su svaki put propadali zbog nejasnih i nerealnih uvjeta, koje je kupac pred nas postavljao, a s kojima mi nismo imali nikakve veze. Konkretno se radi o demantiranju pojedinih novinara, s kojima nismo povezani i koji su radili svoj posao. Naš cilj nikad nije bila borba protiv konkretnih pojedinaca, nego borba za jednu obitelj, koju je nepravedni sustav, zahvaljujući njihovom neznanju i neupućenosti, prevario i iskoristio'', navela je Udruga Minores.

Kći Kate Šarić, Stana, rekla je ranije za Fenu kako je nakon što je prije dvadesetak dana poslana žalba Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, na adresu Općinskog suda Mostar upućena zamolba da se deložacija odgodi dok iz Strasbourga ne dođe odluka o privremenoj mjeri odgode deložacije do konačnog rješenja toga suda.

No, unatoč tome Općinski sud Mostar je prije nekoliko dana obavijestio Katu Šarić da neće odgoditi izvršenje deložacije.

''Mi smo poslali žalbu, a kada će doći odgovor ne znamo, znamo samo da Općinski sud neće odgađati deložaciju te da ćemo mi biti prisiljeni završiti na ulici jer nismo u stanju da plaćamo podstanarstvo'', kazala je Stana Šarić.

Dodaje kako su i ona i brat nezaposleni te da od majčine mirovine nikako ne mogu plaćati i stan režije i hranu.

Podsjećamo, građani Mostara su koncem siječnja živim zidom spriječili prvi pokušaj deložacije od kojeg se odustalo jer, kako je zaključeno, nisu bili stečeni uvjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close