Istraga

Dragičević ide u Strasbourg: 'Institucije RS-a neće riješiti slučaj'

''Iza ubojstva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dvije minute i ne treba nikome ni izbori ni predizborna kampanja'', ustvrdio je Dragičević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci
Vijesti / Flash | 14. 09. 2018. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, tvrdi da će taj slučaj završiti u sudu u Strasbourgu, jer, mišljenja je, nadležne institucije Republike Srpske ne žele riješiti.

Kaže da je "njegov sin ubijen, a da čitav MUPRS-a zna tko ga je ubio“. 

''Iza ubojstva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dvije minute i ne treba nikome ni izbori ni predizborna kampanja'', ustvrdio je Dragičević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, na kojoj je prikazan i video u povodu šest mjeseci od stradanja ovog mladića. 

Naveo da on nije umješao politiku u sve ovo. 

''Zna se tko je umješao politiku u ovaj slučaj'', ustvrdio je.  Dragičević kaže da će 5. listopada doći “kod sina na trg, pošto na groblje ne može”. 

Rekao je da je njegov sin "otet u centru Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran, masakriran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca, egzekutora šta se svima može dogoditi, ukoliko budu protiv njih“. 

Vlastima i opoziciji je poručio "da je stvarao RS i nije njezin rušitelj, ali ne želi živjeti u sistemu koji već šest mjeseci zataškava organizarano ubojstvo 21-godišnjaka“.

Kako je ustvrdio, kako se bliže izbori svjestan je da će biti "sve veći pritisak osobno na njega i članove grupe 'Pravda za Davida'". 

Na konfereniji za novinare su pokazani dokumenti koji, kako je rečeno, osporavaju sve što je izrečeno na konferenciji za novinare u banjalučkoj policiji 26. ožujka, nakon što je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

Kopirati
Drag cursor here to close