Nije Srbin

David Cufaj, koji je uhićen u Peru zbog šverca kokaina, je iz Sarajeva

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 19:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema peruanskim policijskim izvorima, David Cufaj (24) je bio glavni financijer narko-klana, za kupovinu droge su potrošili četiri milijuna dolara

Peruanski mediji označili su Davida Cufaja (24) kao glavnog financijera narko-grupe koja je pokušala da prošvercati dvije tone kokaina u teglama sa šparogama.

Mediji u Srbiji pišu da je 'ovaj srpski boksač' uhićen u srijedu s petoricom Peruanaca i osumnjičen za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Europu.

''Droga je najvjerojatnije trebala biti prebačena morskim putovima u Belgiju. Narko-dileri su je rasporedili u 2.000 'cigli' koje su imale pečat F-12, kako bi se znalo kome pripadaju. Oznaka je služila i obavještavanju o ruti kojom se kokain šalje'', izjavio je dužnosnik peruanske policije.

Narko-klan je, prema policijskim izvorima, osnovao tvornicu koja se bavila organskim prehrambenim proizvodima, a služila im je kao paravan za unosni biznis krijumčarenja ogromnih količina droge. Istraga ovog slučaja otpočela je 8. studenog 2016., kada je Cufaj označen kao sigurnosno interesantna osoba.

''Policija je zapazila sumnjivo kretanje državljanina Srbije, što im je dalo znak da se nešto događa. Smatra se da je upravo Cufaj poslan u Peru kako bi koordinirao prijevoz droge morskim putem iz luke Kalao'', prenijele su peruanske novine. Prema policijskim procjenama, narko-banda je za kupovinu, transport i skladištenje droge potrošila čak četiri milijuna dolara. Vrijednost droge u zemljama Zapadne Europe mogla bi iznositi vrtoglavih 174 milijuna dolara.

Peruanska policija je navela da je droga dopremljena iz zone Dell Huallaga, zatim je upakiran u glavnom gradu Limi, a krajnja destinacija bila je Europa, odnosno luka Amsterdam. Destinacija spremljene pošiljke bila je Amsterdam.

Prema neslužbenim informacijama „Slobodne Bosne“, roditelji Davida Cufaja, koji je uhićen u Peru, su porijeklom s Kosova, ali je on odrastao i živio u Sarajevu, u općini Novi Grad. Cufaj je ranije uspješno trenirao boks u jednom sarajevskom klubu, ali je prije nekoliko godina prestao da se bavi sportom i odselio u inozemstvo.

U Sarajevo, gdje i danas živi njegova obitelj, sve doskora, dolazio je često.

Njegovi poznanici tvrde da im nije poznato čime se Cufaj bavio u nizozemskoj gdje je našao novi dom, ali sumnjaju u službenu verziju prema kojoj je upravo on vodio međunarodnu narko-bandu.
Pretpostavlja se, također, da je David Cufaj, budući da je porijeklom Albanac s Kosova, dobio dokumente Srbije, s kojima je vjerojatno i uhićen.

Kopirati
Drag cursor here to close