Centar Sarajevo

Damir Nikšić četvrti: 'Gubitnici se vade na mene'

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 07:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni kandidat Damir Nikšić sa 1.952 osvojenih dobivenih glasova, 11,58 posto, kao nezavisni kandidat u izbornoj jedinici Centar Sarajevo zauzeo je četvrto mjesto.

Pobjedu u ovoj jedinici sa 31,62 posto odnosi kandidat SDA/SBB Nedžad Ajnadžić, na drugom mjestu jeste kandidat Demokratske fronte Samer Rešidat dok je treće mjesto zauzeo kandidat SDP-a Igor Kamočaji.

Nakon izbornih rezultata Nikšić je na svom Facebook proflu poručio kako bi, da su opozicijske stranke bile ujedinjene - bio treći kao nezavisni, tj. nestranački, tj. građanski kandidat.

''Neki me optužuju i prebacuju mi, (k'o Sandersu onomad, a zatim i Jill Stein) da sam ja krivac zašto "opozicija" nije napravila koaliciju, da sam sudjelovao u rasipanju glasova "opozicije" (koja je se rasula poodavno te je sama sebi međusobno opozicija i bez mene) i da sam time djelomično kriv zašto je SDA pobijedila. Ja velim da je glupo da se nakon toliko godina kataklizme vade na MENEEEE! i da mi je drago da im mogu umiriti gubitničku svijest i savjest svojom pojavom na "političkoj sceni".

Moje četiri milje maraka u koje spada jedan štand, jedan kamion i desetak volontera, uz kojekakve "gluposti" koje sam u međuvremenu snimio, napisao i baljezgao - zbilja su ugrozile sve njihove predizborne radio džinglove, tv reklame, emisije, brojne i basnoslovne oglase u novinama, portalima, njihove gigantske bilborde, plakate, pa na kraju i rezultate'', rekao je u svom stilu Nikšić i zaključio kako "opozicijske" i "ljevičarske" stranke nisu krive samo sebi na ovako lošim rezultatima i izlaznosti, već su svojim "minulim neradom" zeznule i njega.

Kopirati
Drag cursor here to close