SDP BiH

Damir Mašić imenovan za Političkog direktora SDP BiH

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 08:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine imenovalo je na jučerašnjoj sjednici Damira Mašića za Političkog direktora Socijaldemokratske partije BiH, priopćeno je iz SDP-a.

Jedan od osnovnih zadataka Političkog direktora unutar SDP BiH jeste koordiniranje rada zastupničkih klubova na svim nivoima, s ciljem njihovog što efikasnijeg djelovanja i provođenja inicijativa i javnih politika SDP-a, kao i sinkroniziranje djelovanja interesnih oblika SDP-a i svih radnih grupa Predsjedništva.

Na ovaj način Predsjedništvo SDP BiH želi ojačati unutarstranačku komunikaciju i političko djelovanje, kao i usklađivanje rada izabranih predstavnika stranke, kako bi SDP u narednom periodu kao lider opozicije postao istinska alternativa trenutnoj vlasti uspostavljenoj primarno na principima etničke podjele BiH i svih njenih resursa.

Mašić je dugogodišnji član Predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH. Na posljednjim općim izborima izabran je u Predstavnički dom Parlamenta FBiH. U svojoj političkoj karijeri obnašao je i funkciju federalnog ministra obrazovanja i znanosti, a bio je i najmlađi zastupnik Parlamentarne skupštine BiH, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close