nove informacije

Dačić: Albanska dijaspora planira zauzimanje srpskih predstavništva

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 18:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ima informacije da se u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u SAD ili u Europi, kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahtjeva za suđenje bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Dačić je izjavio da su s tim obavještajnim saznanjima upoznate policije i sigurnosne službe tih zemalja i sva diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

"To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni pa čak i na terorizam", rekao je Dačić.

Šef diplomacije je rekao da Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za sigurnost sprskih diplomatskih predstavništva DKP-ova i da "albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom".

"Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga tko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da izjava ministra vanjskih poslova Albanije Ditmira Bušatija koji je rekao da posle uhićenja Haradinaja treba revidirati dijalog Beograda i Prištine, pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmiranja kosovske nezavisnosti.

Šef srpske diplomacije je rekao da je to "uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud".

"Srbija jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je nitko uvjetuje i ponižava. Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom‎. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu? Zato su odlučili dati nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu, kao što su danas učinili u New Yorku", rekao je Dačić, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close