Tužiteljstvo HNŽ

Cvitanoviću određen jednomjesečni pritvor

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo...
Vijesti / Flash | 12. 11. 2020. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 12.11.2020. godine, određen je pritvor u trajanju od 1 (jedan) mjesec Josipu Cvitanoviću zv. ''Cviki'' (1974.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ''Ubojstvo''  u stjecaju sa kaznenim djelom ''Neovlaštena nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje''.

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna i jer bi, obzirom na način izvršenja i posljedicu kaznenog djela puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Naime, Josip Cvitanović se sumnjiči da je dana 09.11.2020. godine, oko 18:45 sati, u Mostaru, u haustoru zgrade u ulici Brune Bušića broj 6, u kojoj stanuje oštećeni M. R, sa kojim je prethodno istog dana imao verbalni i fizički konflikt, iz puške koju je držao u ruci ispalio više metaka u oštećenog M. R. i to u predjelu leđa i lijevog boka, uslijed čega je oštećeni M. R. na licu mjesta podlegao. Također, istoga dana, oko 23:00 sati u Mostaru, pretresom vozila marke ''Škoda Fabia'' koje je koristio osumnjičeni, pronađen je pištolj marke ''P BARETA'', 6,35 mm, sa 6 kom municije, te 17 komada pištoljske municije 7,62 mm, za koje nije imao važeću dozvolu.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ/K Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close