Zabrinuta

Cvijanović: Kada netko javno govori o teroristima u BiH, Bošnjaci ga napadnu

Jedan je dovoljan da pobije stotine
Vijesti / Flash | 16. 06. 2019. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da veoma zabrinjava ''porast islamskog radikalizma u BiH'' i da je apsurdno što se tim pitanjem, kao i povratkom sa stranih ratišta ne bavi niko od stranih diplomata u BiH.

Cvijanovićeva je istaknula da ti krugovi međunarodne zajednice zatvaraju oči na prijetnju.

"Mi imamo jasan zakon u BiH - onaj koji ide na strana ratišta mora biti strogo kažnjen, a imamo slučajeve ljudi koji su ratovali na strani terorista koji dobijaju blage kazne, kao da su išli raditi negdje na bauštelu, a ne ubijati i terorizirati ljude", rekla je Cvijanović za "Večernji list", izdanje za BiH.

Ona je kazala da je svaki teroristički napad koji je izveden u svijetu na neki način povezan s BiH bilo da je riječ o oružju ili dokumentima, te navela primjer New Yorka i Madrida.

Cvijanovićeva je napomenula da je terorističkih napada bilo i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, te da je od nekoliko veleposlanika zapadnih zemalja, kada ih je pitala što misle o tim teroristima, dobila odgovor da, gledano prema postotku u odnosu na broj stanovnika, to nije veliki broj.

"Zamislite tako stupidan odgovor. Umjesto da kažu kako ćemo zajednički riješiti taj problem. Dovoljan je samo jedan takav da pobije stotine ljudi. A kad neko danas javno govori o tome, Bošnjaci ga napadnu. To je velika sramota, jer mi ne govorimo o narodu, već o teroristima koji nam svima mogu nanijeti zlo", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istaknula i da je zabrinjava problem sa migrantima, jer osim sigurnosne, predstavljaju i zdravstvenu prijetnju, a ovdje nema uslova za njihovo zbrinjavanje, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close