Ćulum

'Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima'

''Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže...Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima'', ustvrdio je Ćulum.
Vijesti / Flash | 23. 01. 2020. u 12:48 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor policije Republike Srpske (RS) Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i "ciljane diskreditacije”.

''Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže...Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima'',  ustvrdio je Ćulum.

Odbio je komentirati neke od optužbi na njegov računa, koje su uputuli iz "Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH).

''Nemam šta tu i ne želim komentirati'',  rekao je kratko Ćulum u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da neće biti pooštreni uvjeti za izbor novog direktora policije RS, jer je zakon ostao isti.

Transparency International u BiH (TI BiH) pozvao je ranije Vijeće ministara da odbije prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o imenovanju Darka Ćuluma na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Podsjećaju da je Ćulum, kako je priopćeno, bio na čelu policije Republike Srpske u periodu kada je ova institucija bila suočena s ozbiljnim optužbama na pojave kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Kopirati
Drag cursor here to close