BiH prepuštena svojim demokratski izabranim liderima

Čubrilović -Matvijenko: Vrijeme je da se ugasi Ured visokog predstavnika

Rusija pažljivo prati događaje koji se odvijaju u tom bh. entitetu i da je veoma zainteresirana za dalju suradnju, uključujući i onu na parlamentarnoj razini, priopćeno je iz entitetskog parlamenta.
Vijesti / Flash | 21. 05. 2019. u 18:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Čubrilović -Matvijenko: Vrijeme je da se ugasi Ured visokog predstavnika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Moskvi s predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko o pitanjima međuparlamentarne suradnje i perspektivama razvoja bilateralnih odnosa. 

Valentina Matvijenko rekla je da Rusija pažljivo prati događaje koji se odvijaju u tom bh. entitetu i da je veoma zainteresirana za dalju suradnju, uključujući i onu na parlamentarnoj razini, priopćeno je iz entitetskog parlamenta. 

''Cijenimo prijateljske i konstruktivne odnose uspostavljene između naših naroda'' rekla je ona. 

Na sastanku je istaknuto da Rusija poštuje Dayonski sporazum i da smatra "da je vrijeme da se ugasi Ured visokog predstavnika, da ode strani protektor i BiH konačno bude prepuštena na upravljanje svojim demokratski izabranim liderima". 

Čubrilović je govorio o razvoju bilateralne suradnje, trgovinskih i ekonomskih veza te istaknuo da RS ostaje čvrsto opredijeljena za poštivanje Dayonskog mirovnog sporazuma i da će dosljedno zastupati Rezoluciju Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close