Kod predsjednika

Crveni tepih u Mostaru spreman za velike korake

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 07:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Draganu Čoviću ponedjeljak će biti dan velikih posjeta, s toga je s opravdanjem na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru, na adresi ureda člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, spreman i crveni tepih kojim će danas kročiti veliki koraci.

Čović je ranije i najavio kako će se u ponedjeljak i utorak u Mostaru okupiti svi najvažniji političari iz te zemlje te Hrvatske i Srbije kako bi se na taj način pokušalo pokrenuti pozitivne trendove koji bi promijenili stanje u BiH ali i regiji.

Među prvima Čović će u ponedjeljak ugostiti zamjenika ministra poljoprivrede NR Kine, Qua Dongyua, ali i će predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Nakon ovih susreta u 18 sati hrvatski član Predsjedništva BiH primit će premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koji će se nešto kasnije sastati i predstavnicima Hrvatskoga narodnog sabora te čelnicima većinskih hrvatskih županija.

Posljednji radni posjet zakazan je za novoizabranog predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji još uvijek obnaša funckiju premijera i kojemu je ovo prvi radni posjet nakon izbora u Srbiji, održanih u nedjelju 2. travnja.

''Već sutra idem u Mostar gdje ću imati važan sastanak s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a koji je od velike važnosti za cijelu regiju'', poručio je Vučić u izbornoj večeri.

Uoči mostarskog okupljanja upriličenog u povodu obilježavanja dvadesete obljetnice tamošnjeg tradicionalnog gospodarskog sajma, Čović je najavio kako će se za istim stolom tamo naći predsjednici vlada Hrvatske Andrej Plenković i Srbije Aleksandar Vučić, trojica članova Predsjedništva BiH te predsjednici Federacije BiH Marinko Čavara i Republike Srpske Milorad Dodik.

Čović je pojasnio kako će se na radnoj večeri razgovarati o različitim pogledima na budućnost ovog dijela Europe te je najavio i svoju novu političku inicijativu.

"Izložit ću jedan koncept koji bi omogućio da se u narednih pet-šest mjeseci ponovo probudi interes naših prijatelja za BiH u kojoj je sveopći zastoj", kazao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close