Pokazna vježba

Vodenim putem iz Neuma evakuirana skupina stanovništva

Vodenim putem evakuirana je skupina stanovništva koja je trebala podršku timova Crvenog križa u saniranju ozlijeda i pružanju psihosocijalne podrške.
Vijesti / Flash | 13. 10. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Federacije BiH organizirao je pokaznu vježbu Službe zaštite i spašavanja na obali, u Neumu. Vodenim putem evakuirana je skupina stanovništva koja je trebala podršku timova Crvenog križa u saniranju ozlijeda i pružanju psihosocijalne podrške.

Cilj je bio provjeriti stupanj pripremljenosti timova za prvu pomoć i spašavanje u odgovoru na krizne situacije, a sudjelovalo je oko 50 profesionalaca i volontera iz strukture Crvenog križa FBiH.
 
Inače, povodom Svjetskog dana smanjenja rizika od katastrofa organizirana je trodnevna obuka pripadnika Službe zaštite i spašavanja CKFBiH o zdravlju u kriznim situacijama, masovnim nesrećama, epidemijama kao i naprednoj prvoj pomoći.

Također u suradnji s lučkom kapetanijom Neum, organizirana je obuka te polaganje ispita za upravljanje motornim čamcima za pripadnike Službe zaštite i spašavanja u strukturi Crvenog križa Federacije BiH.

Podsjetimo, Svjetski dan smanjenja rizika od katastrofa obilježava se svake godine 13.10. s ciljem promoviranja potrebe smanjenja rizika od katastrofa, uključujući i prevenciju, ublažavanje i pripremu na svim nivoima.

''Prirodne katastrofe i krizne situacije događaju se svakodnevno, a cijeli svijet se suočava s posljedicama klimatskih promjena koje najveću štetu nanose posebno u zemljama slabijeg razvoja, što zahtjeva od svih nas pravilnu pripremu i odgovor kako bismo osnažili otpornost lokalnih zajednica na ove izazove'', poručio je generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.  

Crveni križ Federacije BiH shodno mandatu, misiji i javnim ovlastima usmjerava svoje ciljeve u osposobljavanje i opremljenost volontera i uposlenika u cjelokupnoj strukturi, a posebno u oblasti humanitarne i zdravstvene podrške ugroženom stanovništvu i sustavu zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih katastrofa ali i drugih kriznih situacija.

Ove aktivnosti realizirane su uz podršku Federalne uprave Civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close