Dala Njemačka

Crveni križ Ljubuški dobio vrijednu donaciju dječje hrane

''Dio donirane hrane podijeliti ćemo crvenim križevima u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju, a jedan dio donacije proslijedit ćemo Pedijatriji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar''
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 10:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Crveni križ Ljubuški dobio vrijednu donaciju dječje hrane

Dvadeset i jedna tona dječje hrane vrijedna je donacija koja je proteklog vikenda stigla u Crveni križ Ljubuški iz Njemačke.

''Riječ je o dječjoj hrani i kašicama njemačkog proizvođača HIPP za uzrast od 6 mjeseci do 4 godine. Vrijednost pošiljke je oko 50 tisuća eura, a najmlađim stanovnicima Ljubuškog hranu su donirali članovi viteškog reda iz Njemačke, Klaus Blos i Thomas Schott'' – kazao je za Fenu predsjednik Crvenog križa zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Viktor Grbavac.

Dodao je kako će se dječja hrana podijeliti građanima Ljubuškog koji imaju malu djecu.

''Dio donirane hrane podijeliti ćemo crvenim križevima u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju, a jedan dio donacije proslijedit ćemo Pedijatriji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar'' - istaknuo je Grbavac.

Govoreći o drugim aktivnostima Crvenog križa ZHŽ-a u trenutnoj kriznoj situaciji vezanoj za širenje koronavirusa, Grbavac je dodao kako je aktivirano trideset volontera koji pomažu građanima iznad 65 godina u dostavi hrane i lijekova.

''Crveni križ radi dostavu, akcije za socijalno ugrožene, u koordinaciji smo s gradovima u našoj županiji. Ovaj tjedan pored podjele dječje hrane planiramo obići sve socijalno ugrožene korisnike i osobe koje su u potrebi da im dostavimo hranu i higijenske potrepštine'' - kazao je Grbavac.

Kopirati
Drag cursor here to close