Let OU4456

Croatijin zrakoplov koji leti i u Sarajevo, nakon neugodnog slijetanja upućen na servis

Piloti su, striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru, i zrakoplov je sigurno sletio u ZL Bruxelles. Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa zbog daljnje plovidbenosti i trenutno je povučen iz prometa.
Vijesti / Flash | 22. 02. 2018. u 22:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avion Croatia Airlinesa imao je danas problema sa slijetanjem u Bruxelles.

"Tijekom pripremne faze za slijetanje na današnjem poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je do poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400.

U skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je zrakoplov s 58 putnika sigurno sletio u briselsku zračnu luku u 18 sati i 13 minuta.

Ovakve situacije uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri. Sigurnost putnika i članova posade na letu OU4456 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije.

Piloti su, ponavljamo, striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru, i zrakoplov je sigurno sletio u ZL Bruxelles. Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa zbog daljnje plovidbenosti i trenutno je povučen iz prometa.

Posljedično je otkazan povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb, a putnicima s tog leta bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju.

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju", stoji u priopćenju kojeg je portal Index.hr dobio iz Croatia Airlinesa.

"Bilo je stravično i neugodno iskustvo", rekla je jedna od putnica s ovog leta za Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close