Dan pobjede

Crnogorska javna televizija počela program Thompsonovom pjesmom

RTCG je na početku jutarnjeg programa, jednog od svojih najgledanijih programa, emitirala spot za pjesmu "Ne boj se“ Marka Perkovića Thompsona.
Vijesti / Flash | 09. 05. 2020. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska javna televizija subotnji je program počela s pjesmom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, izazvavši oštre kritike političkih stranaka da na europski dan pobjede nad nacizmom i fašizmom "promovira fašista", piše Hina.

RTCG je na početku jutarnjeg programa, jednog od svojih najgledanijih programa, emitirala spot za pjesmu "Ne boj se“ Marka Perkovića Thompsona.

Građanski pokret URA priopćio je da bi emitiranje Thompsonovog spota bilo kad u programu javne televizije bio skandal neviđenih razmjera, jer pjevač "godinama otvoreno promovira i podržava ustašku kolaboracionističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku".

"A činjenica da je emitiran baš danas, na Dan pobjede nad fašizmom, na javnom servisu države koja je prva u Europi podigla masovni antifašistički ustanak, je čin gnusnog izrugivanja s crnogorskom antifašističkom povješću i svim žrtvama koje je Crna Gora položila na oltar borbe protiv onih koje Thompson godinama javno kuje u zvijezde", ističu u URA-i.

Prosrpski Demokratski front zatražio je da urednici RTCG-a hitno podnesu ostavku, jer su pustili pjesmu "poznatog ustaškog prvaka Marka Perkovića Thompsona.".

U toj stranci smatraju da se radi o ciljanoj provokaciji protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. "Ovakvi ispadi s nacističkom pozadinom učestali su od strane režima i njegovih struktura i samo se potvrđuje...da današnja Crna Gora podsjeća na NDH", stoji u priopćenju

RTCG je kasnije objavio da je Thompsonova pjesma emitirana greškom te da tekst nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija.

"Kolegij RTCG-a će ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i poduzeti odgovarajuće mjere. Uz žaljenje zbog greške napominjemo da je u jutarnjem programu bilo više od sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsjećanja na Dan pobjede i to s relevantnim gostima“, priopćio je RTCG.

Kopirati
Drag cursor here to close