Zahtjev za referendum

Crnogorci u subotu prosvjeduju protiv ulaska zemlje u NATO

Vijesti / Flash | 11. 12. 2015. u 09:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Podgorici će se sutra održati prosvjed protiv NATO-a, deset dana nakon što je Crna Gora službeno pozvana da postane punopravna članica Alijanse, javlja Anadolu Agency (AA).

Sutrašnji prosvjed organizuje Nova srpska demokratija, jedna od članica Demokratskog fronta, koja se protivi ulasku Crne Gore u NATO. Osim Nove srpske demokratije, u organizaciji skupa sudjeluju i Pokret za Pljevlja, Mreža NVO "Ne u NATO", Pokret "Sloboda narodu“ i Grupa građana "Akcija-reakcija".

"Konstatiramo da je ovo trenutak u kome je veoma važno da svi oni koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO budu zajedno i budu jedinstveni u pružanju otpora jednoj opasnoj namjeri koja predsjedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću samo služi za produžetak nekontrolirane vlasti. Predsjednik DPS-a i NATO promoteri očigledno žele da se odluka o ovom važnom pitanju donese bez konzultiranja građana, i mi to ne prihvaćamo“, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Iz ove stranke je poručeno da "odluku trebaju donijeti građani na poštenom i pravičnom referendumu, jer bi se sve drugo moglo dovesti u pitanje i imalo bi nesagledive posljedice po Crnu Goru“.

Planirano je da prosvjed počne u 18 sati ispred zgrade Skupštine Crne Gore, nakon čega je planirana šetnja do spomenika Svetog Petra Cetinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close