Krivotvorenje novca

Crnogorac optužen da je po Hercegovini mijenjao lažne dolare

Vijesti / Flash | 01. 12. 2015. u 08:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Dragana Markovića (1986.), rođenog u Nikšiću, gdje je i nastanjen, državljanina Crne Gore, koji se nalazi u pritvoru, a tereti se da je počinio produženo kazneno djelo krivotvorenja novca.

Optuženi se tereti da je od kolovoza do listopada ove godine stavio lažan novac u ukupnom iznosu od 4.900 US dolara u opticaj kao pravi, te pokušao staviti u opticaj 7.300 US dolara.

Tereti se da je nakon što je prethodno pribavio trideset i šest krivotvorenih novčanica u apoenu od 100 US dolara, u mjenjačnici u Mostaru izvršio zamjenu novčanica za novčani iznos od 3.115 Eura, koji mu je zaposlenica mjenjačnice predala nakon što je novčanice US dolara provjerila pod UV lampom i utvrdila da posjeduju vodeni žig.

Optuženi Marković tereti se da je u mjenjačnici u Trebinju izvršio zamjenu sedam krivotvorenih novčanica u apoenu od 100 US dolara, u KM, kao i da je u mjenjačnici u Bileći, izvršio zamjenu šest novčanica u apoenu od 100 US dolara u KM.

Prema navodima optužnice, optuženi je nakon što je prethodno pribavio sedamdeset i tri novčanice od po 100 US dolara, predao novac uposlenici mjenjačnice u Mostaru, zbog zamjene novca u KM, koja je nakon što je primjetila da se radi o krivotvorenim novčanicama, obavijestila Policijsku upravu Mostar.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close