Izvanredno stanje

Crna Gora zatražila pomoć od EU u gašenju požara

Vijesti / Flash | 17. 07. 2017. u 19:41 Z.D.
Kopirati

Zbog veoma teške situacija s požarima, Crna Gora traži pomoć iz regije i EU. Predsjednici općina Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili su zahtjev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutarnjih poslova za hitan angažman zrakoplovstva u gašenju požara na Luštici, ocjenjujući da je situacija alarmantna i da treba tražiti pomoć iz regije, prenosi RTCG.

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore uputilo je EU zahtjev za međunarodnu pomoć, a kako ističe prvi čovjek tog resora Mevludin Nuhodžić, odgovor očekuju do kraja dana.

''Zatražili smo pomoć od Europske unije i naš se zahtjev već razmatra u Buxellesu, o mogućnosti da se u pomoć uključe zrakoplovi s najbližih destinacija u okruženju i postoji mogućnost da nam večeras bude upućena pomoć zrakolovima'', kazao je Nuhodžić.

Požari u Crnoj Gori bukte posljednjih dana, a najviše ih je na primorju u bokeškim općinama i u Podgorici.

Najveća borba s vatrenom stihijom je na poluotoku Luštica, a zbog jakog vjetra protupožarni zrakoplovi ne mogu u svakom trenutku pružiti pomoć iz zraka.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.