Dogovor s SAD-om

Crna Gora nabavlja lakooklopna vozila

Bošković je poručio da je nabavka lakooklopljenih vozila značajna za Vojsku Crne Gore, te je prva takva u posljednjih 40 godina.
Vijesti / Flash | 23. 10. 2019. u 15:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / 

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države potpisale su ugovor o nabavci lakooklopnih patrolnih vozila američke firme "Oškoša".

To su ozvaničili crnogorski ministar obrane Predrag Bošković i veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država Judy Rising Reinke, a vlade SAD i Crne Gore sklopile su ugovor na iznos od 36.165.105 dolara za 67 vozila, prenosi Tanjug pozivajući se na CdM.

Pored visoke razine balističke zaštite, vozila posjeduju i visoku razinu prohodnosti u savladavanju različitih konfiguracija terena, vodenih i drugih prepreka u ekstremnim vremenskim prilikama, a prvi kontingent vozila stići će u Crnu Goru 2020. godine.

Bošković je poručio da je nabavka lakooklopljenih vozila značajna za Vojsku Crne Gore, te je prva takva u posljednjih 40 godina.

"Ovom nabavkom pripadnici VCG imat će mogućnost da na najbolji način iskažu svoj kvalitet i potencijal,  obzirom na to da će dvije pješadijske satnije bit opremljene najmodernijim sredstvima protiv oklopne zaštite, koja će omogućiti, ne samo zaštitu, već mobilnost i kretanje naših jedinica”, istaknuo je Bošković.

Sa SAD dogovorili smo i donaciju vrijednu osam milijuna eura za sajber koji je veoma važan za Crnu Goru i Vojsku, naveo je Bošković.

Veleposlanica Rising Reinke je kazala da je potpisivanje ugovora o nabavci lakooklopnih vozila dokaz dugogodišnjeg partnerstva dvije zemlje, koje su udružene u mnogim misijama i vježbama NATO Alijanse.

 

Kopirati
Drag cursor here to close