Pandemija

Crna Gora: Mala i srednja poduzeća mogu da rade od 4. svibnja

On je istaknuo i da Crna Gora nije uvela izvanredno stanje jer ono ograničava ne samo slobode i prava već, kako je rekao, i stvaralački i poduzetnički potencijal u svakom segmentu.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 10:28 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da će od 4. svibnja početi sa radom mala i srednja poduzeća u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Marković je na sastanku sa predstavnicima turističkog gospodarstva i hotelijerima kazao da je za drugu polovinu svibnja planirano omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima.

"Već od 4. svibnja bit će stvorene pretpostavke za rad malih i srednjih poduzeća, a za drugu polovinu svibnja planirano je omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, poštujući epidemiološka pravila i procedure. Otvorit ćemo i naše marine za sva plovila, i zahtijevam da se od danas pripremamo za korištenje tog resursa", rekao je Marković.

On je istaknuo i da Crna Gora nije uvela izvanredno stanje jer ono ograničava ne samo slobode i prava već, kako je rekao, i stvaralački i poduzetnički potencijal u svakom segmentu. Marković je istaknuo i da se po rezultatu na suzbijanju epidemije i po modelu upravljanja, kako tvrdi, Crna Gora razlikuje od drugih zemalja.

"Udružit ćemo i snage i znanje da održimo turizam kao našu kapitalno gospodarstvo. Želimo da sačuvamo svako radno mjesto u turizmu, a Vlada će pomoći direktno zaposlenima. Turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument naše ekonomske i monetarne stabilnosti. Zbog toga ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera i uskoro izići sa odlukom kojom ćemo očuvanje naših kompanija i poduzetnika u turizmu, kao i radnih mjesta, podržati sa oko pet milijuna eura iz proračuna", kazao je Marković.

 

Kopirati
Drag cursor here to close