BiH ipak funkcionira

Čović: Zakasnili smo - HNŽ staviti u karantenu

Kada je riječ o virusu korona, ključni problem BiH, kaže Čović, jeste što su odluke donesene sa zakašnjenjem od dva tjedna.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2020. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Što se prije granica zatvori u smislu komunikacija, bit će bolje za nas ovdje u BiH'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Tako bi se, smatra Čović, građani što bolje zaštitili od pandemije virusa korona.

''Najbolji je oblik karantene. Šatori na granici će odbiti brojne da krenu prema zemlji'', istakao je Čović i dodao da bi bilo najbolje da se u karantenu stavi Hercegovačko-neretvanski kanton, jer će to spasiti stotine života.

Kada je riječ o virusu korona, ključni problem BiH, prema njegovim riječima, jeste što su odluke donesene sa zakašnjenjem od dva tjedna.

''Da smo ove odluke, koje danas imamo, donijeli prije 15 dana, imali bismo možda dvoje-troje zaraženih. I znali bismo odakle su došli'', rekao je Čović, dodajući da, bez obzira na složenost sustava, vlast u BiH ipak funkcionira.

Kako je objavio Večernjak, Čović smatra da BiH tek predstoji faza koja će biti najteža i to za dva do tri tjedna, ali da o tome treba da govori struka čijih preporuka treba da se pridržavaju svi građani u zemlji.

Kada je riječ o problemima koji su nastali u radu institucija na državnoj razini, Čović je rekao da se sada treba baviti virusom korona, te dodao da bez promjene odluke vezane za izbor članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, neće biti ni proračuna.

Kopirati
Drag cursor here to close