Radni sastanak

Čović u Stocu ''postrojio'' načelnike, ministre i premijere

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 12:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Stocu se održao radni sastanak predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića s gradonačelnicima i načelnicima općina, predsjednicima vlada i ministrima financija iz reda HDZ-a BiH.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković ukratko se osvrnuo na trenutačnu situaciju u općini Stolac kao i prilikama u kojima se ova općina nalazi, te mogućnostima razvoja iste.

U prvom djelu sastanka svi načelnici su iznijeli stanje u općinama iz kojih dolaze, te se raspravljalo o cestama koje su od značaja za općine i Federaciju BiH u cijelosti. Poseban naglasak je stavljen na buduću brzu cestu Stolac-Neum koja bi se trebala ubrzo početi graditi.

U drugom djelu sastanka načelnicima i gradonačelnicima pridružili su se predsjednici županijskih vlada i ministri financija iz reda HDZ BiH. Razgovaralo se o Nacrtu zakona o doprinosima i Zakonu o porezu na dohodak.

''Cilj ova dva zakona pojednostavljenje obračunavanja i plaćanja doprinosa, kvalitetniji nadzor i jačanje financijske discipline. Novim zakonom su obuhvaćeni doprinosi za sva obvezna osiguranja, što je posebno značajno kako bi jednim zakonom bila uređena ova oblast i izbjegnuta velika neujednačenost u pogledu stopa, osnovica i obveze doprinosa'', poručeno je sa sastanka.

Zaključak radnog sastanka je kako će Ministarstvo financija F BiH uz suradnju jedinica lokalne samouprave i županija uložiti dodatni napor s ciljem donošenja što kvalitetnijih zakona na zadovoljstvo svih razina vlasti u F BiH ali i privatnog sektora.

Kopirati
Drag cursor here to close