Druženje s dužnosnicima

Čović se prisjetio tradicije trganja grožđa

''Na ovaj način prezentiramo svima naše običaje i kulturu, te na poseban način njegujemo jednu od najstarijih tradicija – tradiciju trganja grožđa'', kazao je Čović.
Vijesti / Flash | 22. 09. 2019. u 16:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Općine Čitluk, u nedjelju je u Herceg etno selu Međugorje prije svečanosti obilježavanja tradicionalne turističko-kulturne i gospodarstvene manifestacije ''Dani berbe grožđa – Brotnjo 2019.'', održano druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima Bosne i Hercegovine.

Sada već tradicionalno druženje organizira se kako bi se predstavnici stranih država bolje upoznali sa svim potencijalima i vrijednostima te turističkom i gospodarskom ponudom u Hercegovini.

Foto: PR / Druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima Bosne i Hercegovine u Čitluku

Druženju su, pored predstavnika diplomatskog zbora nazočili i dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH. Izaslanstvo je predvodio dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Foto: PR / Druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima Bosne i Hercegovine u Čitluku

Na samom početku uz zdravicu dobrodošlice, nazočnima se obratio Josip Brkić, zamjenik ministara vanjskih poslova BiH i međunarodni tajnik HDZ-a BiH. Brkić se zahvalio svima na dolasku te je naglasio kako je zanimljivost ove manifestacije, zapravo prisjećanje na tradicionalan način branja grožđa, onako kako su to radili naši stari, prilikom berbe i proizvodnje vina.

Predsjednik Čović je svima poželio dobrodošlicu, na nazočnosti u manifestaciji, Dani berbe grožđa, ili ono što se u Hercegovini zove trganje.

Foto: PR / Druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima Bosne i Hercegovine u Čitluku

''Na ovaj način prezentiramo svima naše običaje i kulturu, te na poseban način njegujemo jednu od najstarijih tradicija – tradiciju trganja grožđa. Nadam se da će dužnosnici diplomatskog zbora uživati s nama u svim ovim aktivnostima, koje je organizirao naš načelnik uz Dane berbe grožđa. Ja želim da u ovoj manifestaciji koja je do kraja uistinu prije svega društvena, osobito za naš narod u ovoj županiji, kulturna, a naravno i gospodarska. Ona je nekada značila puno za sve nas u Hercegovini a danas pokušavamo prenijeti na vas atmosferu koja se nekada osjećala u Hercegovini u vrijeme berbe grožđa'', poručio je predsjednik Čović.

Nakon ljeta, jesen je u Brotnju najživlje i najvažnije godišnje doba, vinari imaju pune ruke posla. Počinje berba tijekom koje treba dati sve od sebe da bi se poslije uživalo u što boljem vinu. U ovome kraju tim su se radovima vjekovima veselili lokalni težaci.

Foto: PR / Druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima Bosne i Hercegovine u Čitluku

Nakon berbe grožđa u vinogradu Herceg etno sela Međugorje, nazočni su se uputili prema hotelu Brotnjo, gdje su uživali u tradicionalnim jelima i kušali domaća vina.

Kopirati
Drag cursor here to close