Čović - Ivancov: Rusija daje doprinos stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu BiH

Vijesti / Flash | 07. 07. 2017. u 14:02 A.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Mostaru je s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te ukupnim odnosima dvije zemlje i prigodama za njihovo unapređenje.

Čović je pozitivnim ocijenio kontinuitet odgovorne i konstruktivne komunikacije predstavnika Ruske Federacije unutar Vijeća za provedbu mira, ali i prema široj javnosti, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Dodao je kako je jasno da je takvo djelovanje rezultat dubinskog razumijevanja BiH, njezinog društva, povijesti i unutarnjih odnosa. Ono se temelji na principijelnom poštivanju ustavnih i organizacijskih načela BiH, a potom i svih inicijativa koje za cilj imaju njihovu afirmaciju i potvrdu.

Svojim daljnjim nepristranim djelovanjem i potporom teritorijalnom suverenitetu i integritetu BiH, Ruska Federacija može dati vidljiv doprinos stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu BiH i regije, kazao je Čović.

Zajednička je ocjena kako je važno nastaviti njegovati dobre odnose u interesu obje zemlje, ali i kako bi se izbjegli pogubni učinci procesa globalne polarizacije koja je u BiH nedopustiva iz razloga što može pojačati prijetnje miru, stabilnosti i gospodarskom prosperitetu u području jugoistočne Europe.

Izraženo je uvjerenje kako jačanje bilateralnih odnosa može dati vidljiv doprinos prosperitetu BiH i ovog dijela Europe, kao područja ispreplitanja različitih kultura i civilizacija, čija budućnost nije u izolaciji i konfrontaciji već u jačanju dobrih i prijateljskih odnosa.

Zaključeno je kako kontinuirano unapređenje odnosa otvara prostor za razgovore o mogućnosti realizacije daljnjih bilateralnih susreta na visokoj i najvišoj razini, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close