Susret

AUDIO | Čović i Lajčak za zajednički dijalog i konsenzus političkih partnera u BiH

Govoreći o važnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, Čović je naglasio kako se mora poštovati izborni rezultat.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2019. u 11:23 Bljesak.info
Kopirati

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović susreo se u četvrtak u Mostaru s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke Miroslavom Lajčakom s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Govoreći o važnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, Čović je naglasio kako se mora poštovati izborni rezultat.

Zajednički je istaknuto kako se rješenje mora pronaći kroz zajednički dijalog i konsenzus partnera u BiH, odnosno SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda u BiH, priopćio je Ured za informiranje HNS-a.

Čelnik HNS-a poručio je kako su predstavnici hrvatskog naroda isključivo opredijeljeni za Europsku uniju i NATO savez, kao i na suradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Bljesak.info / Miroslav Lajčak na Sveučilištu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom susreta izražena su očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u Europsku uniju i NATO savez, kao i skorom formiranju vlasti kako bi profunkcionirale institucije Bosne i Hercegovine, oba doma Parlamenta BiH, sva povjerenstva i parlamentarni odbori, ali i kako bi se uspostavilo Vijeće ministara BiH.

Čović je zahvalio ministru Lajčaku na razumijevanju i potpori koju je Republika Slovačka tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Europske unije pružila Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

Kopirati