Učiti, učiti i samo učiti

Čović, Herceg i lekcije za prvi dan škole: 'Morate zavoljeti ovaj grad, našu domovinu BiH'

''Uz to, morate zavoljeti ovaj grad, našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a sve što u budućnosti budemo radili da posvetimo tim vrijednostima. To su načini da ovo mjesto postane ljepše za život nego je bilo do sada'', kazao je predsjednik Čović
Vijesti / Flash | 03. 09. 2018. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Slivije Strahimir Kranjčević u Mostaru na Bijelom Brijegu danas je svečano otvorena nakon završetka radova na obnovi školske zgrade i sportske dvorane, te je svečano obilježen i početak nove školske godine.

Na svečanosti se, prije presjecanja vrpce, obratio hrvatski član Presjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

''Danas je evidentno za vas veliki dan pa zbog toga na početku jedna velika čestitka za oba događaja, vama ispred Vlade što ste dali truda i prepoznali jedan u nizu projekata, obnovu jednog dijela ove škole, ja sam siguran da će se to i dalje nastaviti, a vama ravnateljice i djelatnici da imate adekvatne uvjete pružiti djeci ono što se očekuje danas od radnika koji rade u odgoju i obrazovanju naše djece'', kazao je Čović.

U nastavku govora, hrvatski član Predsjedništva BiH Čović naglasio je kako je osnova našeg društva obitelj.

''Vi ste središte te obitelji, djeca se nalaze u toj osnovi kao središte i zbog toga koliko god se mi trudili da učinimo vaš život u ovim školskim danima ugodnijim i ljepšim, ja sam siguran da trebamo i dalje raditi, puno toga od vas očekujem, primarno da vaši odgojitelji i vaši nastavnici od vas, zajedno s vama načine bolje ljude, da imate razvijen osjećaj prema svome narodu i prema svojoj domovini, jedini način da ono što vi trebate dobiti u školi a to je kompetentnost. Uz to, morate zavoljeti ovaj grad, našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a sve što u budućnosti budemo radili da posvetimo tim vrijednostima. To su načini da ovo mjesto postane ljepše za život nego je bilo do sada'', kazao je predsjednik Čović te je još jednom čestitao početak nove školske godine.

Skupu se obratio i predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, koji je kazao kako ova Vlada planira nastaviti s ovim vrijednim projektima.

Nakon svečanih govora uslijedilo je presjecanje vrpce te obilazak škole.

Kopirati
Drag cursor here to close