Dan Grada

Čović dao potporu projektima koji se planiraju u Širokome Brijegu

Dan Grada i blagdan Velike Gospe čestitao je i predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH Dragan Čović
Vijesti / Flash | 12. 08. 2021. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega u četvrtak je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća. Neposredno prije početka sjednice na Trgu širokobrijeških žrtava položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje Domovinskoga rata.

Dan Grada i blagdan Velike Gospe čestitao je i predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH Dragan Čović, obračajući se uime izaslanstva dužnosnika HDZ-a BiH i HNS-a svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Čović je istaknuo kako se dosta toga napravilo na području Širokog Brijega u zadnjih 30 godina.

''Široki Brijeg nije obična lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini, ima svoje posebno poslanje koje svi zajedno moramo slijediti. Kad su u pitanju infrastrukturni projekati, dugoročni, nalašavam da moramo pratiti trendove te se uključiti u prekograničnu suradnju u mnoge projekte kroz fondove koji će se nuditi i već se nude kada je u pitanju suradnja s Republikom Hrvatskom iz Europske unije'', istaknuo je Čović.

On je izrazio punu potporu strateškim projektima koji se planiraju u budućem razdoblju u Širokome Brijegu.

Foto: PR / Čović dao potporu projektima koji se planiraju u Širokome Brijegu 

''Razvijajte sve ono što ste stavili sebi u plan, skupa sa županijskom razinom vlasti, entitetskom i državnom. Uključeni ste i bit će te uključeni u sve projekte za koji vi smatrate da morate biti uključeni'', poručio je Čović.

Stavljamo se poptuno na raspolaganje projektima koji vi radite, dodao je, jer ste vi do kraja uime Širog Brijega predvodnici mnogih projekata srednje razne vlasti, i mjera koju mi možemo polučiti i rezultati oko izbornog zakona i naše jadnakopravnosti u BiH vežu se za vrijednost koju smo napravili na lokalnoj razini, svih naših općina u BiH sa izričajem i snagom koju šaljemo s terena izborit ćemo se za svoju jednakopravnost.

Gradonačelnik Miro Kraljević je istaknuo kako je ovo posebno svečano vrijeme jer se obilježava istodobno i Dan grada i blagdan Velike Gospe. 

''Posebno je ovo svečano vrijeme kada obilježavamo Dan našeg grada i blagdan Velike Gospe. Osim svečane sjednice i polaganja vijenaca mi iz resornih institucija tim povodom organiziramo brojne kulturne i zabavne sadržaje'', kazao je Kraljević, povlačeći paralelu između prošlogodišnje proslave koja je, po njegovim riječima, bila nešto skromnija.

''Ove  godine nam povoljna epidemiološka situacija dopušta organizaciju proslave na normalniji način, a nadamo se da će ovo povoljno stanje i potrajati '', naveo je gradonačelnik Širokog Brijega.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić je  govoreći o važnosti obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega ukazao i na značaj odavanja počasti braniteljima bez čijeg doprinosa, ustvrdio je, ne bilo sigurnog i mirnog života, kao ni demokracije.

''Važno je očuvati sjećanje i odati počast braniteljima koji su za slobodu hrvatskog naroda na ovom području položili živote i podnijeli žrtvu'',  poručio je Ćosić.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close