Krajnje ozbiljno

Ćosić: S problemom lažnih diploma susreće se čitava regija

''U interesu Bosne i Hercegovine je da se ovakvi slučajevi što prije otkriju i procesuiraju'', konstatirao je Ćosić i podsjetio da su određene aktivnosti na provjeri diploma već pokrenute prije svega u javnoj upravi.
Vijesti / Flash | 22. 02. 2019. u 18:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Goran Ćosić na današnjem sastanku sa zamjenicom ministra za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije Martinom Vuk naglasio je da se s problemom nelegalno stečenih i fasciniranim diploma susreće čitava regija, te da je riječ o pitanju koje treba krajnje ozbiljno tretirati.           

''U interesu Bosne i Hercegovine je da se ovakvi slučajevi što prije otkriju i procesuiraju. Ne smijemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci koji su nelegalno došli do diploma bilo srednjih škola, bilo fakulteta, bace ljagu na čitav naš obrazovani sustav. Moramo učiniti maksimum da zaštitimo one koji su radom i zalaganjem stekli diplome'', konstatovao je Ćosić i podsjetio da su određene aktivnosti na provjeri diploma već pokrenute prije svega u javnoj upravi.

Vuk je pohvalila saradnju dviju zemalja u oblasti obrazovanja, a kao jedinu poteškoću u provođenju nastave na slovenačkom jeziku istaknula je osiguravanje prostora za izvođenje nastave. Izrazila je očekivanje da se i ovo pitanje u suradnji s nadležnim obrazovnim vlastima može riješiti.

Tijekom susreta zaključeno je da je Protokol o suradnji BiH i Slovenije u oblasti obrazovanja model kako treba uređivati odnose u toj oblasti, jer donosi puno benefita učenicima i studentima u obje zemlje.

Iz oblasti sporta, istaknuto je da je u završnoj fazi provođenje procedure za potpisivanje memoranduma o saradnji u toj oblasti, a gosti iz Slovenije pohvalili su organizaciju Europskog olimpijskog festivala mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Sastanku u Sarajevu prisustvovali su i izaslanik u Državnom zboru Republike Slovenije i predsjednik parlamentarne Grupe prijateljstva s BiH Marko Koprivc i veleposlanica Republike Slovenije Zorica Bukarac, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. 

Kopirati
Drag cursor here to close