Nije za javnost

Članovi VSTV-a sa šeficom Misije OSCE-a iza zatvorenih vrata

Ovo je nastupna posjeta Kavalec, nakon što je OSCE sačinio nekoliko izvještaja o stanju u pravosuđu u Bosni i Hercegovini, s akcentom na procesuiranje predmeta korupcije, organiziranog kriminala i ratnih zločina.
Vijesti / Flash | 07. 11. 2019. u 20:44 Bljesak.info
Prva posjeta šefice Misije OEBS-a članovima VSTS bila zatvorena za javnost

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak nove šefice misije OSCE-a, Kathleen Kavalec s članovima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća zatvoren je za javnost, uz obrazloženje da nije dio sjednice.

Ovo je nastupna posjeta Kavalec, nakon što je OSCE sačinio nekoliko izvještaja o stanju u pravosuđu u Bosni i Hercegovini, s akcentom na procesuiranje predmeta korupcije, organiziranog kriminala i ratnih zločina, prenosi BHRT.

U izvještajima se navodi da nema mnogo napretka u radu pravosuđa u BiH, da je mali postotak osuđujućih presuda, da se loše izvode dokazi, da padaju optužnice, te da nema usklađivanja zakonodavstva na svim razinama. OSCE je dao preporuke i VSTV-u, o kojima bi trebalo da bude riječi na današnjem sastanku.

Na predloženom dnevnom redu drugog dana zasjedanja VSTV-a, između ostalog, nalazi se Informacija o mišljenju Stalnog povjerenstva za efikasnost i kvalitetu sudova u pogledu preporuka iz izvještaja OSCE-a i USAID-a o temi – korupcija i organizirani kriminal.

Kopirati
Drag cursor here to close