Policija nije dozvolila održavanje skupa

Članovi skupine ''Pravda za Davida'' neće prosvjedovati u znak prosvjeda

''Neće biti paljenja svijeća ni pred Hramom Hrista Spasitelja, ni bilo kakve vrste okupljanja na Trgu Krajine. To je jedan vid prosvjeda...'', ističu iz skupine ''Pravda za Davida''.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2019. u 18:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi skupine ''Pravda za Davida'' u ponedjeljak se, po prvi put, neće okupiti, u znak prosvjeda, jer, kako kažu, policija nije dozvolila planirani skup.

''Neće biti paljenja svijeća ni pred Hramom Hrista Spasitelja, ni bilo kakve vrste okupljanja na Trgu Krajine. To je jedan vid prosvjeda, ali i alarm svima da ovo što se radi prema ljudima koji samo traže istinu i pravdu i stali uz obitelj Dragičević'', rekao je član skupine ''Pravde za Davida'' Ozren Perduv.

U obraćanju novinarima na glavnom banjalučkom trgu, s kojeg je, kako tvrde, prije godinu dana odveden David Dragičević, Peduv je izrazio nezadovoljstvo jer policija njihovom članu Draganu Dabiću nije dozvolila za večeras planirano dvosatno okupljanje na tom mjestu koje zovu Davidov trg.

Kaže da su se za tu situaciju zainteresirao ured Europske unije u Banja Luci, Ombudsmeni BiH i visoki predstavnik u BiH.

''Vlastu RS nas smatra državnim neprijateljima i pravi nas legitimnim metama i mi strahujemo za svoje živote u ovom gradu'', rekao je Perduv i ponovio stav da oni nisu nikakvi rušitelji, ni plaćenici, već traže samo jedno - istinu i pravdu.

Kaže da godinu dana poslije ne znaju što se dogodilo Davidu Dragičeviću te da nitko nije kažnjen niti sankcioniran.

''Tužiteljstvo i MUP igraju neku vrstu igre, što nas ne zanima. Kažnjeni su samo roditelji Davida Dragičevića i oni koji su stali uz tu obitelj'', dodao je Perduv i istaknuo da i dalje čekaju poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se ide u tužiteljstvo, jer Tužiteljstvo nije donijelo odluku.

Dragičević je nestao 18. ožujka, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas 24. ožujka.

Obitelj i članovi skupine ''Pravda za Davida'' tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Njegovi posmrtni ostaci su na zahtjev obitelji, 12. ožujka ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su 15. ožujka ponovno sahranjeni.

Kopirati
Drag cursor here to close