Apel

Civilna zaštita Vitez: Nabavite dovoljne količine ogrjeva i namirnica

Preporučuje se što manje boraviti na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru (posebno kronični bolesnici, djeca, trudnice i starije osobe).
Vijesti / Flash | 10. 01. 2019. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba Civilne zaštite Općine Vitez izdala je upozorenje građanima o mjerama opreza zbog niskih temperatura zraka u razdoblju od 9. do 12. siječnja, objavljeno je na stranici Općine.

Iz Službe tako ukazuju da je za nadležnu službu za čišćenje snijega i leda zadužena tvrtka Adžić d.o.o Žepče te da svoje obaveze izvršava u skladu sa potpisanim Ugovorom o čišćenju snijega, no skreće se pozornost i na građane i vlasnike poslovnih prostora koji trebaju vršiti čišćenje snijega ispred svojih poslovnih prostora i privatnih posjeda.

Javno komunalno poduzeće Vitkom Vitez, navode iz Civilne, zaduženo je za održavanje javnih i zelenih površina (trgova, pločnika i pješačkih staza) kako bi se olakšalo neometano odvijanje života u područjima koja mogu biti zahvaćena niskim temperaturama i olujnim vjetrom.

Preporučuje se da je za ovakve i slične vremenske neprilike potrebno nabaviti dovoljne količine ogrjeva i namirnica; u prostorijama koje se ne griju, neposredno pred nastanak zime, ispustiti vodu iz vodovodnih cijevi, spremnika ili bojlera, te iz sustava centralnog grijanja koji nije u funkciji i tamo gdje je to predviđeno i moguće (WC školjke, sifone), potrebno je uliti ne smrzavajuću tkućinu (permant).

Također se preporučuje što manje boraviti na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru (posebno kronični bolesnici, djeca, trudnice i starije osobe). Prije izlaska na otvoreno obući dovoljno toplu odjeću i obuću, s naglaskom na zaštitu glave, gornjih i donjih ekstremiteta (šake i stopala), navode.

Građanima se, između ostalog, preporučuje i da izbjegavaju bespotrebna kretanja, posebno ispod krovova objekata ili ispod drveća, a ukoliko izlaze da koriste obuću s gumenim hrapavim đonom kako bi se smanjila opasnost od klizanja i pada na poledici ili snijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close