Sumnjiva površina

Očišćeno 68 tisuća m2 - Čišćenje kasetnog streljiva kod Mostara

Na lokaciji Duboka draga u naselju Jasenica, 10 km južno od Čapljine, deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Mostara završio je zadatak uklanjanja kasetnog streljiva.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2019. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalitetu Doboka draga kod Mostara deminerski tim FUCZ očistio skoro 68 tisuća m2 sumnjive površine i uklonio 19 komada kasetnog streljiva.

Od ukupne površine zadatka u iznosu od 67.729 m2 čišćenjem je urađeno 43.835 m2, a 23.894 m2 tehničkim izviđanjem. Tijekom izvođenja radova pronađeno je 19 komada kasetnog streljiva MK-1 koje je uništio tim FUCZ za uklanjanje eksplozivnih sredstava (Tim za UES) iz Mostara. Uklanjanjem kasetnog streljiva stvoreno je sigurno okruženje za stočare koji će moći napasati stoku a domaćinstva uzgajati smilje kao najznačajniju poljoprivrednu djelatnost u ovoj lokalnoj zajednici. Završetkom ovog zadatka FUCZ je dala svoj doprinos ispunjavanju obveza Bosne i Hercegovne prema konvenciji o kasetnom streljivu.

Na lokaciji Duboka draga u naselju Jasenica, 10 km južno od Čapljine, deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Mostara završio je zadatak uklanjanja kasetnog streljiva.

Od ukupne površine zadatka koji je iznosio 67.729 m2 čišćenjem je urađeno 43.835 m2, a 23.894 m2 tehničkim izviđanjem. Tijekom izvođenja radova pronađeno je 19 komada kasetnog streljiva MK-1 koje je uništio tim FUCZ za uništavanje UES-a iz Mostara.

Uklanjanjem ove kasetnog streljiva stočari će imati sigurno okruženje i moći će napasati stoku a domaćinstva uzgajati smilje kao najznačajniju poljoprivrednu djelatnost u ovoj lokalnoj zajednici.

Završetkom ovog zadatka FUCZ je dala svoj doprinos ispunjavanju obveza Bosne i Hercegovne prema konvenciji o kasetnom streljivu.

Kopirati
Drag cursor here to close