Šest sati pravili most

Četvero mrtvih, deset ozlijeđenih: Srušio se most koji je napravljen prije nekoliko dana

Najmanje četvero mrtvih, deset ozlijeđenih u rušenju pješačkog mosta u Miamiju
Vijesti / Flash | 16. 03. 2018. u 09:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje četiri osobe su poginule, a deset je ranjeno nakon što se tek izgrađeni prijelaz srušio na vozila i prolaznike nedaleko od Međunarodnog sveučilišta  u Miamiju na Floridi, prenosi BBC.

Spasioci još uvijek izvlače tijela poginulih zaglavljena u ruševinama betonske građevine. Most težak 863 tone, dug 53 metra se  srušio na najmanje osam vozila koja su u tom trenutku prolazila ispod.

Pješački most je tek izgrađen prošlog vikenda, a postavljen je novom tehnologijom za samo šest sati, kako bi što kraće promet bio obustavljen. Veliki dio mosta je sastavljen izvan prometnice i  onda samo montiran iznad.

Spasioci imaju ogromnih problema probiti se kroz betonske blokove i komade do tijela žrtava. Najmanje 10 osoba je primljeno u bolnicu, a dvije su  u izuzetno teškom stanju. Spasioci su u jednom trenutku zahtijevali da se televizijski helikopteri udalje kako bi mogli čuti ljude koji dozivaju ispod ruševina.

Guverner je najavio istragu o događaju kazavši kako je ''sada najvažnije da se molimo za one koji su u bolnici da se što prije oporave''. Most je izgradilo američko ministarstvo transporta i koštao je oko 14 milijuna dolara. Prema projektu  trebao je biti dovoljno jak da izdrži uragan pete kategorije i da traje najmanje 100 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close