Make America Great Again!

Čestitka Trumpu stigla iz Mostara

Vijesti / Flash | 09. 11. 2016. u 13:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke, veleposlanici SAD-a Maureen Cormack uputio čestitku na izboru za novog predsjednika SAD-a.

NJ.E. Maureen Cormack, Ambasadorici Sjedinjenih Američkih država u BiH

U ime Hrvatske republikanske stranke,
Ovim putem izražavamo iskrene čestitke zbog rezultata izbora u SAD-u. Sretni smo što je naša sestrinska stranka pobijedila ne samo na izborima za Predsjednika, nego i u izborima za Senat. Iskreno se nadamo kako će novi Predsjednik uistinu „učiniti Ameriku ponovno boljom“ i kako će to utjecati i na američku politiku u BiH. Očekujemo kako će američka politika u BiH dobiti jednu širu perspektivu, kako će izići izvan zidova Sarajeva. Nadamo se kako će sada Ambasada SAD-a u BiH napokon shvatiti kako postoje ljudi s mišljenjem i u ostatku BiH. Kao Hrvatska republikanska stranka, radujemo se budućoj suradnji i radu", stoji na kraju čestitke koje je potpisao predsjednik stranke Slaven Raguž.

Čović uputio čestitku novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu

Vaša Ekscelencijo,   

Čast mi je i zadovoljstvo, kao hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te u osobno ime, uputiti Vam iskrene čestitke na ostvarenom izbornom rezultatu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Uvjeren sam, Vaša Ekscelencijo, kako ćemo nastavkom suradnje još više produbiti i učvrstiti dugogodišnje i prijateljske veze i odnose naših dviju zemalja na dobrobit naših naroda, te otvoriti nove puteve još bolje suradnje na svim razinama koja će zasigurno doprinijeti euroatlantskoj budućnosti BiH, njezinoj trajnoj stabilizaciji i unutarnjoj konsolidaciji kroz rješavanje najtežih otvorenih pitanja koja opterećuju našu demokraciju. Jedno od takvih pitanja zasigurno je i neravnopravan položaj Hrvata kao najmalobrojnijeg naroda, koji je rezultat dugogodišnjeg procesa dekonstituiranja Hrvata nametnutim ustavnim i zakonskim intervencijama kojima se značajno odstupilo od izvornih načela Daytonskog mirovnog sporazuma, kojem je i Vaša zemlja jamac. Danas se ta neravnopravnost prvenstveno očituje u nemogućnosti zajamčenog izbora legitimnih političkih predstavnika i ravnopravnog institucionalnog sudjelovanja u relevantnim procesima političkog odlučivanja na svim razinama u Bosni i Hercegovini.

Dozvolite mi izraziti nadu da će Bosna i Hercegovina i u budućnosti moći da računa na potporu prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država, te uvjerenje kako dijeleći zajedničke vrijednosti demokracije, pravde i slobode možemo kao partneri ostvariti promjene koje će svijet učiniti boljim, pravednijim i sigurnijim.

Primite, Vaša Ekscelencijo, izraze mog osobitog poštovanja", stoji na kraju čestitke hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Dodik čestitao Trumpu

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu na pobjedi.

Dodik je kazao da je pobjeda bila očekivana uz uvjerenje da će se novi predsjednik brinuti za napredak zemlje.

''Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom ubjedljive i očekivane pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Povjerenje građana koje Vam je ukazano potvrda je uspješne politike Vaše stranke i Vas osobno, kao i snage i odlučnosti da na najbolji način predstavljate državu u narednom mandatnom radzoblju', kazao je Dodik.

Naglasio je da Trumpa poštuje i uvažava.

''Uvjereni smo da su Sjedinjene Američke Države dobile predsjednika koji će na najbolji način brinuti za dalji sveukupni napredak zemlje, ali i voditi politiku koja će doprinositi miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je i za građane Republike Srpske od posebne važnosti. Očekujemo više razumjevanja, međusobnog uvažavanja i rješavanja svih problema dijalogom a ne prinudom. Poštovani gospodine predsjedniče, uz najbolje želje za uspješno obavljanje ove visoke i odgovorne dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, upućujem Vam izraze mog dubokog poštovanja i uvažavanja“ navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske'', ispričao je on, a priopćeno je iz Ureda predsjednika RS-a.

Podsjećamo, Trump je u trci za predsjednika Sjedinjenih Država bio bolji od Hillary Clinton.

Inače, prosvjedi protiv Donalda Trumpa izbili su u utorak kasno navečer oko San Francisca, nakon pobjede republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima.

Prosvjednici su palili Trumpove maske, razbijali izloge trgovina, palili smeće i automobilske gume u Oaklandu i diljem Zaljeva San Francisca. Nekoliko desetaka kilometara dalje, na kalifornijskom sveučilištu Berkeleyju studenti su prosvjedovali u kampusu.

Okupili su se i na sveučilištu Davisu, gdje su studenti u povorci prošetali ulicom izvikujući slogane protiv Trumpa poput "Ti nisi Amerika, mi smo Amerika".

U New Yorku je Lady Gaga, koja se dan prije izbora pridružila kampanji Hillary Clinton, demonstrirala ispred Trumpova tornja.

Pop ikona je na Instagramu objavila svoju fotografiju na kojoj stoji na kamionu za odvoz smeća držeći papir s porukom "ljubav pobjeđuje mržnju".

Kopirati
Drag cursor here to close